TOP
Pradera de posidònia

Europa es fixa en Formentera per a conservar la posidònia

L’experiència de Balears, i sobretot de Formentera, en polítiques de conservació de la posidònia oceànica, serviran com a exemple a la resta de regions de la Mediterrània per a posar en marxa plans propis de protecció i traçar una política comuna al continent.

Servei d’atenció al fondeig, pioner a la Mediterrània
Aquest és l’objectiu que perseguirà la trobada en línia «Posidònia Network», un grup de treball avalat per la Comissió Europea i que se celebrarà entre aquest dimecres i divendres. Durant aquests dies, hi haurà diverses taules de treball i sessions formatives.
Els assistents coneixeran així les polítiques que s’estan aplicant a Formentera i Balears, territoris amb més experiència a l’hora de legislar en matèria de conservació de la posidònia, especialment el Servei de vigilància i atenció al fondeig, pioner a la nostra mar, així com les campanyes de conscienciació que es duen a terme a la nostra illa.

Estratègia europea de conservació de la posidònia
‘Posidònia Network’ neix arran d’una trobada celebrada a Grècia el passat novembre que va comptar amb la participació de representants de la Unió Europea i de la majoria dels països europeus de l’arc mediterrani. Un dels objectius principals de la trobada va ser la creació d’una xarxa de contactes per a poder unir sinergies de cara a una futura estratègia europea de conservació de la posidònia.
L’esdeveniment, organitzat per la Conselleria balear de Medi Ambient i l’Oficina francesa de la Biodiversitat, compta amb el suport de l’ONG Med Pan i la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN), òrgan de l’ONU dedicat a la conservació dels recursos naturals, a més de l’ONG WWF, la zona de les àrees marines de la regió Provença-Alps-Costa Blava i Pla Bleu.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES