TOP
Les pèrgoles es projecten instal·lar a l’aparcament de sa Senieta i a la variant des Pujols. Arxiu

Formentera compta amb 10 aparcaments a cobrir amb plaques solars

El director gerent de l’Institut Balear de l’Energia, IBE, Ferran Rosa, s’ha reunit avui amb el conseller de Medi Ambient de Formentera, Antonio Jesús Sanz, per presentar el nou visor d’aparcaments amb dimensions superiors als 1.000 m². Aquesta nova eina ha estat elaborada pel Servei d’Informació Territorial de les Illes Balears i té com a objectiu localitzar tots els pàrquings de grans dimensions de les Illes Balears susceptibles de ser coberts amb plaques fotovoltaiques.

2,51 hectàrees
A Formentera s’han localitzat deu aparcaments que compleixen amb aquestes característiques: tres al port de la Savina, quatre a Sant Francesc, dos as Caló i un as Copinar. Suposen una superfície de 2,51 hectàrees i podrien generar fins a 2.000 kW, prop d’un 6 % de l’electricitat consumida a Formentera, una dada similar a la generada pel parc fotovoltaic de Cala Saona.
«La implantació d’energies renovables en sòl urbà és una estratègia no sols per apropar la producció al consum, sinó per reduir consum de territori. L’IBE ja treballa amb el Consell per cobrir amb plaques fotovoltaiques aquests aparcaments», ha assegurat Ferran Rosa.

Transició energètica
Aquest visor és la primera passa d’una estratègia global d’impuls de la generació d’energia solar en tots els aparcaments amb potencial solar de les Illes Balears. De fet, la Llei 10/2019, de 22 de febrer, de canvi climàtic i transició energètica, estableix obligacions de generar energia neta en espais urbanitzats, com ara les grans cobertes o els aparcaments.
El nou visor ha identificat un total de 794 aparcaments de més de 1.000 m², els quals sumen 275,48 hectàrees. La majoria, 571, s’ubiquen a l’illa de Mallorca; 111, a Menorca; 102, a Eivissa, i 10, a Formentera.
Els càlculs inicials que es desprenen del visor indiquen un potencial de generació elèctrica renovable de fins a 220 MW. Aquesta xifra podria arribar a suposar el 6,1 % del consum elèctric de les Illes Balears en cas que tots aquests aparcaments es cobrissin amb plaques fotovoltaiques.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES