
Formentera se suma al repte d’aconseguir la Bandera Verda de la sostenibilitat hostalera d’Ecovidrio
Formentera, amb el suport de 155 establiments, competirà aquest estiu per fer-se amb la Bandera Verda de la sostenibilitat d’Ecovidrio. L’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya celebra la cinquena edició de #MovimientoBanderasVerdes, la seva reconeguda campanya estival que té com a objectiu posar en valor i reconèixer el compromís de l’hostaleria local i els ajuntaments en el reciclatge d’envasos de vidre, la protecció del medi ambient i l’avanç cap a un desenvolupament sostenible.
Un any més, Ecovidrio atorgarà dues banderes verdes a Illes Balears, a les quals pot optar Formentera. Menorca i Alcùdia (Mallorca), que van aconseguir la bandera en l’edició anterior, la podran revalidar, així com Sant Antoni de Portmany que ja ho va fer el passat estiu.
Establiment més responsable i compromès amb la sostenibilitat
Igualment, enguany Ecovidrio reconeixerà a l’establiment hostaler més responsable i compromès amb la sostenibilitat de les Illes Balears, avaluant les seves iniciatives per a millorar la gestió del reciclatge de residus, el seu consum d’energia i aigua o la seva aposta per una compra sostenible, entre altres variables.
La campanya
El Moviment Banderes Verdes és una campanya amb la qual, tots els estius, Ecovidrio s’alia amb municipis i hostalers per a donar resposta als elevats índexs de consum d’envasos de vidre que es registren a les zones costaneres del nostre país durant la temporada turística.
Durant els mesos d’estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i prop del 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que es posen al mercat són generats pel sector hostaler. Conscient de la necessitat de fer costat a l’hostaleria, un any més, Ecovidrio posarà en marxa a un equip d’educadors ambientals per a informar i dotar de mitjans als hostalers per a facilitar-los el reciclatge dels envasos de vidre.
En l’àmbit autonòmic, seran més de 3.600 hostalers i 31 municipis de les Balears els que competiran aquest estiu per fer-se amb la Bandera Verda.
Gràcies a la responsabilitat de municipis i hostalers, en la passada edició es van recollir més de 15.000 tones d’envasos de vidre a les Balears, cosa que va suposar un 25% més que en l’estiu de 2022.
El reciclatge d’aquests envasos ha aconseguit:
Evitar l’emissió de 8.700 tones de CO₂, com ara retirar més de 4.000 cotxes de la circulació durant un any.
Evitar l’extracció de 18.000 tones de matèries primeres, equivalent a gairebé dues vegades el pes de la Torre Eiffel.
Estalviar 10.700 MWh d’energia.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.