TOP
Un helicòpter polvoritza producte fitosanitari per combatre la processionària del pi a Formentera. Arxiu

Formentera tornarà a combatre la processionària mitjançant fumigació aèria

Tant l’any 2024 com en el 2025 es recuperarà el tractament aeri per erradicar la processionària del pi a l’illa. A petició del Consell, el Govern balear farà un tractament amb helicòpter de tota la massa forestal de pineda de l’illa, equivalent a 2.800 hectàrees.

Segons s’informa des del consell, en els anys 2022 i 2023 l’anterior Govern, tant insular com autonòmic, va deixar de realitzar fumigacions aèries a Formentera perquè es va considerar la processionària com a plaga, per la qual cosa varen dur a terme actuacions encaminades més a la no proliferació que a l’extinció. En els dos anys vinents, però, s’ha decidit tornar a atacar el problema de la processionària per la via aèria.

En opinió del Consell, “es tracta d’una mesura més que necessària atès que es preveu que la presència de processionària del pi sigui crítica en els mesos d’hivern a l’illa a causa de les decisions preses per l’anterior Executiu autonòmic i avalades per Gent per Formentera i PSOE”.

Segons les previsions de la Conselleria balear de Medi natural, aquest tractament aeri es farà amb doble passada, és a dir, cobrint un total de 5.600 hectàrees. La fumigació es farà amb ‘Bacillus thuringiensis varietat kurstaki’, insecticida biològic amb activitat per ingestió. El cost d’aquest tractament serà de 396.000 euros anuals.

Aquesta fumigació aèria és una de les primeres iniciatives dirigides a Formentera pel conseller de Medi Natural, Joan Simonet Pons, a petició de l’equip de Govern del Consell de Formentera.

Quant a les actuacions acomplertes el 2023; durant els mesos de gener, febrer i març es va procedir a l’eliminació de bosses de processionària dels arbres per part de l’Ibanat i del Consell manualment i mitjançant trets d’escopeta, per al que es varen destinar 4.000 cartutxos.

Així mateix, i a través de l’empresa TECMENA, s’ha procedit a la instal·lació de 1.102 paranys tipus got distribuïts entre les cinc rutes preestablertes, més una ruta de reforç. Aquestes actuacions s’han dut a terme entre els mesos de juliol i octubre amb quatre revisions ordinàries.

A més, durant el mes de novembre s’està procedint a dur a terme el tractament terrestre contra la processionària del pi. La zona d’actuació és l’àrea recreativa de Can Marroig i tots els camins accessibles de la repoblació de la finca pública de Cap de Barbaria.
Aquestes actuacions han tingut un cost de 85.485 euros.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES