Forts vents a l’estany: una barca amarrada a l’ancoratge ecològic acaba a terra i el pantalà aguanta
Els forts vents que ha desencadenat la borrasca Denise han afectat una barca amarrada a un dels ancoratges ecològics del sistema de regulació del fondeig de l’estany des Peix, mentre que no s’ha produït cap incidència en les embarcacions del pantalà. Després d’una nit en què a la Savina s’han registrat cops de vent de 109 km/h i en què l’AEMET havia activat l’alerta meteorològica de risc important, una motora de 7,5 metres d’eslora anomenada Esplèndida ha set arrossegada fins a la riba sud-est de l’estany, prop del Restaurant Florit, on ha tocat terra. El propietari, Joan Costa, ha declarat a Ràdio Illa (escoltau àudio) que al voltant de les 9 h del matí els serveis del fondeig de l’estany des Peix, depenents del Consell, l’han advertit del succés i li han garantit que es farien càrrec de rescatar l’embarcació. Costa, que ha afegit que encara no sap l’abast dels danys ni a càrrec de qui correrien, ha assenyalat que mantindrà la llanxa en sec fins a la propera primavera.
La barca de Costa és una de les que ha rebut l’autorització provisional per fondejar a l’estany des Peix, a l’espera que es procedeixi a l’adjudicació definitiva dels 285 punts d’amarratge distribuïts en 207 encoratges de baix impacte i 78 en el pantalà. Segons el Consell, aquesta assignació està “a punt” de publicar-se.
Sobre el succés d’aquesta matinada, el segon en pocs dies després de l’enfonsament d’una barca amarrada al pantalà, un portaveu de la institució insular ha informat que “davant del fort temporal (…) el Consell va informar els usuaris de l’arribada de la borrasca i al mateix temps, va reforçar i assegurar els amarratges de les embarcacions fondejades i amarrades als pantalans a l’estany des Peix”. Així mateix, el Consell destaca que “ni els vaixells amarrats als pantalans, ni l’estructura i la passarel·la han patit desperfectes”. De fet, el Consell ha indicat que “a primera hora del matí, s’ha comptabilitzat una barca amarrada a una boia ecològica que s’ha deixat anar”, mentre que la resta d’embarcacions que han acabat a la riba per l’acció del vent i les onades eren “vaixells que estaven fondejats en els seus propis morts”.
El Consell a més, ha recordat que Formentera roman en alerta groga per forts vents, amb ratxes màximes de 80 quilòmetres per hora i demana precaució a la població.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.