Instal·len el sistema Sentinella per a analitzar i descontaminar les aigües del port de la Savina
Port Med Formentera, S.L., ha subscrit recentment amb l’Autoritat Portuària de Balears (APB) un conveni de bones pràctiques ambientals, en el marc del qual la gestora de Marina La Savina s’ha compromès a realitzar diverses inversions en matèria mediambiental.
Sistema de neteja d’aigües
En compliment d’aquest compromís, a finals de juny entrarà en servei el sistema de neteja d’aigües batejat com a “Sentinella”, avalat per la UIB i guanyador del Premi Timó d’Innovació que atorga Gaseta Nàutica en col·laboració amb la APB.
“Sentinella” és un robot autònom destinat a la descontaminació de les aigües superficials del port. El seu objectiu principal és decantar hidrocarburs i filtrar microplàstics, metalls pesants i nitrats. Aquest giny està fabricat amb materials reciclats i reciclables, i s’alimenta mitjançant panells solars.
Les restes acumulades a l’interior del “Sentinella” seran analitzades per determinar la quantitat d’hidrocarburs que les embarcacions han abocat a les aigües confinades de la dàrsena durant la temporada alta, una informació que s’emprarà per a desenvolupar futurs projectes de sostenibilitat.
Planta fotovoltaica
D’altra banda, Marina La Savina ha instal·lat una planta fotovoltaica a les cobertes de les edificacions que genera 40 MW/h i garanteix la cobertura de fins al 50% de les necessitats energètiques del port durant l’hivern i d’un 20% en els mesos de major activitat.
Això representa un estalvi de 75 tones d’emissions indirectes de CO₂ i una notable reducció de la petjada de carboni del conjunt d’activitats que es duen a terme als locals comercials i de restauració, als espais comuns portuaris i en el subministrament als amarraments.
Servei de recollida d’aigües grises de franc
Així mateix, Marina La Savina ha decidit prestar de franc el servei de recollida d’aigües grises i de restes d’olis en les sentines, no sols per als seus clients i usuaris, sinó també per a tota la flota que navega i fondeja a les aigües de Formentera.
Marina La Savina recorda, en aquest sentit, l’obligació de retenir els residus d’aigües grises i de sentina als tancs de les embarcacions fins a la recalada a port o, per al cas de les aigües grises, el seu eventual abocament a la mar sempre a una distància mínima de 12 milles de la costa, una pràctica que sovint no es respecta.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.