Ja a la venda la farina de blat xeixa ecològica de la Cooperativa del Camp
La Cooperativa del Camp de Formentera presenta a Ràdio Illa el primer producte amb format de venda al detall que llença al mercat aquesta entitat agrícola. Es tracta de la farina integral de blat xeixa cultivat a Formentera, que es ven amb segell ecològic i en format d’un quilo per 3,5 euros.
El gerent, Carlos Marí, i la molinera de la Cooperativa, Dori Garrido, expliquen les fases d’elaboració de la farina, que comencen per la rentada i el triatge del cereal, amb una tècnica que combina els garbellats, per excloure els impropis, com per exemple els grans de ravenissa (que farien que la farina resultàs amargant) i el ‘fum’, grans de blat afectats pels fongs (que tenyirien de gris el producte final).
Posteriorment, el gra es deixa assecar al sol durant dos o tres dies i ja està llest per ser processat pel molí fariner de la Cooperativa, estrenat el 2022 i fet de pedra i fusta artesanal per garantir que en la molta es conservin les propietats del cereal.
El producte final, que és envasat a les instal·lacions de l’entitat, es pot comprar al detall en el Mercat Pagès del Centre Antoni Tur Gabrielet de Sant Francesc (obert de dilluns a dissabte de 9 a 14 h, durant l’estiu).
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.