La Fiscalia investiga a Córdoba i un lletrat per un possible delicte de revelació de secrets
La Fiscalia d’Àrea d’Eivissa està investigant a Llorenç Córdoba, diputat al Parlament balear i expresident del Consell de Formentera, i a un lletrat de la institució insular, pel possible delicte d’infidelitat en la custòdia de documents i de violació de secrets, segons es desprèn d’un ofici de requeriment registrat en el Consell i al qual ha tengut accés Ràdio Illa.
La fiscal assenyala en el seu escrit que Córdoba, qui actualment també és conseller no adscrit en el ple insular, podria ser l’inductor del delicte i el lletrat, l’autor. Aquesta investigació deriva de la denúncia presentada el passat octubre a la Policia Nacional i a la Fiscalia contra Córdoba per, presumptament, haver emprat els serveis i treballs d’un funcionari amb fins “purament privats” quan era president insular, en concret, per elaborar les al·legacions que presentà a la Comissió d’Ètica.
“Faltant al deure de secret”
En l’ofici de requeriment, la fiscal exposa que el lletrat insular “com a cap de l’àrea, hauria tengut accés a totes les actes de la Comissió [de Codi Ètic], hauria participat activament en els debats i, faltant al deure de secret que s’imposa a tots els membres de la Comissió, hauria redactat un escrit contra un informe en què ha participat en la seva elaboració, proporcionant tota la informació dels debats al president del Consell. A més, –tal com indicà la Comissió d’Ètica– en ser lletrat del Consell, les seves funcions no són les d’elaborar o assumir la defensa jurídica dels membres electes del Consell, sinó del Consell Insular com a institució”.
“Segons el relat de fets” prossegueix la fiscal, el lletrat “hauria revelat al president del Consell el contingut de les deliberacions de la Comissió d’Ètica que precisament estava avaluant el president del Consell, amb la qual cosa es tracta d’una informació rellevant per a l’interès de la causa pública”.
La naturalesa de l’acte de la fiscalia
Aquest ofici de requeriment és una de les diligències que pot fer la fiscalia a l’hora de porta a terme la investigació que pot desembocar, o no, en la presentació d’una denúncia davant d’un jutjat amb el qual es podria iniciar un judici penal amb la finalitat de determinar si hi ha hagut o no comissió d’un o més delictes.
Penes de multa, inhabilitació o presó
El delicte assenyalat per la fiscalia preveu penes de multa de dotze a divuit mesos i inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic per temps d’un a tres anys. A més, segons l’article 417.1 del Codi Penal, si el jutge identifica que la revelació suposa un greu dany per a la causa pública o per a un tercer, la pena seria de presó d’un a tres anys i d’inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic per temps de tres a cinc anys.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.