TOP
Manuel Hernández i Paula Ferrer.

La Mitja Marató reunirà 3.000 corredors i prepara 33.000 litres d’aigua i dos túnels de dutxa

Avui s’ha presentat la XIV edició de la Mitja Marató de Formentera (21 km) i la X edició de la 8 Km Sant Ferran-La Savina, que aquest dissabte 13 de maig reuniran uns 3.000 atletes entre les dos distàncies i requeriran la participació d’uns 250 voluntaris entre membres de Protecció Civil, dels clubs esportius, de l’àrea insular d’Esports i de l’IES Marc Ferrer.
En aquesta entrevista a Ràdio Illa, Paula Ferrer, consellera insular d’Esports, i Manuel Hernández, de l’empresa organitzadora Unisport Consulting, han explicat algunes de les novetats d’enguany, com que les dues sortides (al far de la Mola i a Sant Ferran) es retarden 30 minuts, fins a les 18 h, per reduir la calor. A més s’ha retallat en 500 participants el màxim d’inscrits per fer més fluida la prova i no generar moments de saturació. Així mateix, perquè no es repeteixin els problemes en l’avituallament d’aigua que patiren centenars de corredors de la Mitja Marató de l’any passat, Hernández ha revelat alguns detalls del subministrament de líquids durant la cursa. Pitjant en el següent reproductor podeu escoltar l’entrevista sencera.

Així, en la prova, que manté el compromís de reduir el plàstic d’un sol ús, es repartirà un bidó flexible amb beguda isotònica a tots els participants en el primer punt d’avituallament de la Mitja Marató i a la sortida de la 8K, que els corredors podran emplenar al llarg del recorregut. A més, a l’arribada a la Savina, es distribuirà un bidó rígid ple d’aigua a tots els corredors a mesura que vagin travessant la meta juntament amb la medalla de ‘finisher‘. Així mateix, hi haurà a disposició botelles d’aigua de plàstic en cas que algun imprevist les fes necessàries.
Hernández ha anunciat una altra novetat, la instal·lació de dos “túnels de dutxa”, un d’ells a l’alçada des Caló de Sant Agustí i l’altre a la sortida des Pujols. També ha exposat algunes de les xifres que maneja l’organització pel que fa a l’abastiment de líquid: 33.000 litres d’aigua i 1.650 litres de beguda isotònica. D’altra banda, una altra de les novetats respecte a anys anteriors, és que el recorregut per la Savina serà diferent en els darrers 500 metres, ja que els corredors hauran de girar pel c/Gregal quan venen des Pujols en lloc de sortir a la carretera general.

Talls a les carreteres
Amb motiu de la celebració de la prova es produiran talls a les carreteres i des del Consell es demana disculpes per la possibles molèsties que es puguin ocasionar:
1. PM 820 (Entrada del Pilar de la Mola fins al far): de 14.00 h a 19:00 h.
2. PM 820 (Sortida del Pilar de la Mola fins a Sant Ferran): de 16:30 h a 20:00 h.
3. PM 820 2 (de Sant Ferran a la Savina, pes Pujols): de 17:00 h a 20:30 h.

Presentació al Consell
Aquest matí també s’ha fet l’acte de presentació de la Mitja Marató a la seu de la institució insular, en què hi han participat la presidenta del Consell, Ana Juan, la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i la consellera d’Esports, Paula Ferrer. A la presentació també hi han assistit el responsable comercial de Trasmapi, Francesco Bellini; la directora de l’oficina de CaixaBank de Sant Francesc, Lourdes Costa, i el director d’Unisport Consulting, empresa organitzadora de la prova, Manuel Hernández.
Ana Juan ha destacat que un any més, “Formentera està preparada per rebre la prova més nombrosa del calendari esportiu de l’illa i que a més té una rellevància molt més enllà de la competició si no també per ser la millor excusa per visitar la nostra illa per gaudir de l’entorn natural, l’ambient i la gastronomia de Formentera”.

Primavera a Formentera
Alejandra Ferrer ha recordat “que la prova és una oportunitat ideal per als participants i els seus acompanyants per venir a Formentera al mes de maig, una època que tenim moltes activitats culturals, musicals, esportives i que és perfecta per fer rutes verdes i ornitològiques i gaudir de la seva naturalesa i gastronomia, ja que en aquesta època es pot gaudir d’una Formentera més tranquil·la que durant la temporada alta”.
Per la seva banda, Paula Ferrer ha incidit “en la capacitat organitzativa de Formentera, de les empreses col·laboradores, els cossos de seguretat i sanitaris per dur a terme aquest esdeveniment” i ha agraït la feina de “les persones voluntàries que són clau per al desenvolupament de la prova”.

Cursa sostenible
A més del compromís per reduir el plàstic d’un sol ús, en l’àmbit mediambiental cal destacar que Ecopilas tornarà a estar present incentivant el reciclatge de piles i, aquest any, en col·laboració amb el Consell de Formentera i el Govern de les Illes Balears, es farà una activitat als centres escolars de l’illa per conscienciar els més joves sobre la importància de reciclar un material altament contaminant. I a la sortida de la Mitja Marató, la carpa d’animació i espera tornarà a situar-se, com va passar l’any passat, a 500 metres de la sortida real de la prova, per reduir els impactes sobre l’hàbitat del virot.

‘Corre amb Maua cap a la igualtat’
Aquest any, la Mitja Marató fa un pas més cap a la visibilitat de les dones i la igualtat de gènere en aliança amb el Consell de Formentera i l’ONGD ‘Wanawake Mujer‘. La directora de WanawakeMónica Batán, activista i corredora popular, participarà en la prova, lluint al dorsal les flors Maua i amb polseres, fetes per dones supervivents de les pràctiques més radicals de la violència de gènere. Els participants també podran unir-se al gest i lluir a les seves dorsals i canells les flors, sota l’eslògan ‘Corre amb Maua cap a la igualtat’, formant part de la solució a través d’aquest símbol. Els fons aconseguits es destinaran a donar oportunitats laborals a dones supervivents de mutilació genital femenina, matrimoni infantil i tracta amb finalitats d’explotació, principalment sexual, residents a Kenya, Tanzània i Espanya.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES