La nova escola i escoleta de Sant Ferran estaran acabades durant el primer trimestre de 2021
La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, i la consellera d’Educació, Susana Labrador, han acompanyat avui a la presidenta del Govern, Francina Armengol, el conseller d’Educació, Martí March, i representants de la comunitat educativa, a visitar les obres del nou centre d’educació Infantil i Primària i de la nova escoleta de Sant Ferran, que s’estima que estaran acabades el primer trimestre de l’any vinent. Segons s’ha apuntat des del Govern, els nous centres seran una realitat com a màxim el curs vinent 2021-2022, tot i que no es descarta que es pugui fer el trasllat durant la pròxima primavera, això sí, només s’efectuaria amb algun dels cicles, probablement el d’Infantil i sempre de forma consensuada amb la comunitat educativa. En tot cas, el servei de menjador no estaria operatiu fins al curs vinent.
Alejandra Ferrer ha destacat que aquesta és una infraestructura “molt esperada i necessària per al poble de Formentera”. Així mateix, la presidenta ha agraït la paciència que la comunitat educativa ha tengut esperant aquest nou centre i ha afegit que “esperam que la pròxima vegada que ens trobem aquí sigui per celebrar l’obertura de la nova escola i escoleta de Sant Ferran”.
Projecte
El projecte del nou col·legi i de l’escoleta ha estat redactat per l’IBISEC i preveu un centre de dues línies amb 6 unitats per a Educació Infantil (3 a 6 anys) i 12 unitats per a Educació Primària (6 a 12 anys) per a un total de 450 alumnes. El centre s’ubica a una parcel·la d’11.037 m², situada als afores del nucli de Sant Ferran, al costat de la futura escoleta municipal que comptarà amb dues línies amb sis unitats per a 74 alumnes (0 a 3 anys). Quan la nova escoleta entri en funcionament, de cara al curs 2020-21, es clausuraria l’escoleta provisional del Camí Vell segons ha informat la consellera insular d’Educació, Susana Labrador.
Arquitectura i distribució
L’edificació es desenvolupa en forma de pinta, amb un cos paral·lel al vial d’accés on s’ubiquen els espais administratius així com el menjador del CEIP i de l’escoleta, que poden fer-se servir d’aules matineres per rebre l’alumnat així com de sales d’actes vinculades al carrer.
Els espais de Primària es desenvolupen en tres pavellons, el primer dels quals recull els espais comuns: biblioteca, aula informàtica, sala de professors i aula polivalent, així com les aules de suport i petit grup; i als altres dos pavellons s’ubiquen les 12 aules tipus. La tipologia del bloc d’aulari de Primària en planta és la de passadís central amb aules a cada costat.
El porxo d’educació infantil i de l’escoleta separa els espais d’esbarjo d’aquests nivells del pati de primària. Aquest porxo fa també d’element de comunicació entre els patis de l’escoleta i d’educació infantil. El gimnàs del CEIP s’ubica al fons d’aquests mòduls.
Inversió
La construcció del centre d’Educació Infantil i Primària (6+12) l’assumeix la Conselleria d’Educació, mentre que de l’escola d’Educació Infantil municipal se’n fa càrrec el Consell. Les obres suposen una inversió de 6.708.234 €., 5.800.000 per a l’escola, i 1.118.000 euros per a l’escoleta municipal.
Aquesta actuació de 6,7 milions d’euros és una de les obres previstes en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 per a totes les illes per a respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de la nostra comunitat.
L’obra està cofinançada amb Fons Europeu de Desenvolupament Regional.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.