La XVI Passarel·la de Moda presenta les creacions de 13 dissenyadors inspirats en la naturalesa, la mar i l’entorn
La plaça de la Constitució de Sant Francesc es va convertir anit en l’aparador per a mostrar la inspiració no sols dels creadors de Formentera, sinó també de propostes arribades d’Eivissa, Barcelona i l’Argentina. Així, la XVI Passarel·la de Moda de Formentera, denominada Brisa, va arrencar a les 22 hores de la mà dels periodistes Pepo Rubio i Regina Mayans, davant una plaça abarrotada de públic. Un total de 13 creadors van mostrar sobre l’escenari les seves col·leccions inspirades en la naturalesa i la llum de l’illa de Formentera. Dissenys en els quals predominaven els colors terra, els verds i els blaus turqueses.
La XVI Passarel·la de Moda, que va comptar amb els models de l’agència Deva Models i amb usuaris de l’entitat Diver Gent, entitat que treballa en favor de les persones diversament hàbils, també va exhibir propostes nupcials amb creacions noves i creatives tant per a ell com per a ella.
La proposta de Ikigai Design va inaugurar aquesta nova edició amb una proposta inspirada en l’era de Woodstock. Dissenys desenfadats en els quals predominen els colors vius i els vestits tie-dye. Amb pancartes reivindicant la pau, el respecte, l’esperança i l’amor, les creacions de Ikigai Design es fonamenten en la slow-fashion, ressaltant la qualitat, la durabilitat i la sostenibilitat en utilitzar materials d’alta qualitat.
La dissenyadora Marzia Rota va saltar a l’escenari amb la marca Marziposa Lingere, inspirada en els colors de la terra, colors verdosos i sorra de les illes. Una proposta original amb peces còmodes que s’adapten a qualsevol forma corporal, enaltint la silueta femenina i la seva sensualitat.
Fran Escandell, d’Atzavara, va presentar la seva col·lecció ‘Arrels’ en la qual predominen els dissenys desenfadats i atemporals. Unes creacions en tons roses i ocres, acabades amb serrells que donen major moviment al disseny inspirat en Formentera i en la seva connexió.
Teixits naturals en tonalitats que transmeten l’essència de l’illa va ser la proposta de la signatura Pahiesa, nascuda a Formentera fa més d’una dècada. Creacions que endolceixen la figura de la dona amb teixits que flueixen amb el moviment i l’entorn.
Maria Regina, arribada de l’Argentina, va presentar els seus dissenys en els quals plasma a través de colors vius i degradats la mar o la naturalesa. Textures molt visuals que Maria Regina ha aconseguit utilitzant pintura directa o sublimats de fragments d’obres a manera de collage.
La naturalesa també ha estat inspiració per als dissenys de Simona Colzi amb peces joia per a home i dona. Colzi ha estampat les fulles i flors de Formentera sobre sedes lleugeres de manera elegant i envolupant.
La proposada ‘Essència’ de Equilibre Formentera va impactar sobre l’escenari amb uns dissenys que homenatgen la llibertat creativa i la inspiració artística. Creacions de colors vibrants escenificades com a llenços. Per a tancar la desfilada, que estava dedicat al pintor Salustiano García, present en la nit de la moda, Equilibri Formentera va presentar un disseny taronja vibrant amb la imatge de la Resurrecció de Crist, protagonista del cartell de la Setmana Santa de Sevilla.
Laura Ibáñez amb el seu projecte Ulaan va presentar peces amb teles teixides a mà, amb un estil natural i tribal amb les seves característiques sanefes de jute per a home i per a dona. Colors terra, degradats i mar pàl·lids, acompanyats per les ulleres vintage de Le Voyeur, les joies de Ur Calvet i els complements de pell de Tamara García.
Ivonne Ruiz va presentar la seva col·lecció Kavra de Formentera, en la qual predominen els vermellosos i turqueses com a escenificació de les emocions més naturals. Dissenys fluids que reflecteixen els paisatges de l’entorn i embelleixen el cos de la dona.
La col·lecció ‘Amore Meu’ de Verónica Laudí, inspirada a Eivissa, va ser una de les propostes nupcials de la nit. Imperant el blanc més pur, Laudí aposta per cossos que s’emmotllen a la figura femenina i que els ressalta amb la combinació de faldilles llargues amb vol.
Les altres dues propostes nupcials, encarregades de tancar la nit de la moda a Formentera, van ser la formenterera Eva Cardona i les catalanes Avarea i Anabel Bridal. Cardona va presentar la col·lecció ‘Collage’ en la qual, a més de vestits de festa amb vibrants colors i acabats artesanals, també va presentar diverses propostes de vestit de núvia en els quals impregna detalls de la moda ancestral de l’illa. Per a la desfilada va comptar amb les joies artesanals de Majoral, destacant una peça exclusiva que representa la ‘emprendada pagesa’.
Avarea i Anabel Bridal van apostar per una col·lecció nupcial que s’allunya de la tradicional silueta. Amb tocats inspirats en els anys 20, la col·lecció està pensada per a evitar l’encotillament apostant per peces lleugeres, amb moviment i contemporànies, tant per a ell com per a ella.
Fabiana Schulz, amb el projecte ‘Coser i cantar’, va escenificar un homenatge al treball de les dones en la llar. Dones que es dedicaven, a més de la cura, a crear el mateix aixovar. Schulz va presentar peces úniques realitzades artesanalment a partir de la recuperació de materials. Peces elaborades a partir d’estovalles, llençols, tapets i brodats antics que conserven la puresa del blanc.
La passarel·la de moda Brisa va concloure amb el desig de viatjar cap a nous horitzons però que Formentera, el seu entorn i naturalesa, continuï sent lloc d’inspiració per als creadors de moda.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.