TOP
Un fragment del cartell de l’exposició d’Erró al far.

Les obres d’Erró protagonitzen una exposició al far de la Mola

L’àrea insular de Cultura informa que el pròxim divendres 11 d’octubre a les 18.00h a la sala d’exposicions situada en el nou espai cultural i educatiu del far del Pilar de la Mola s’inaugura l’exposició “Erró al Far”. La mostra està formada per 12 litografies sobre paper, estampades a color i datades entre els anys 2001 i 2012, pertanyents al fons que el mateix artista va donar a l’àrea de Cultura del Consell Insular de Formentera.
La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha celebrat que “aquestes obres per fi es puguin exposar perquè el poble de Formentera, i els visitants que així ho desitgin, les coneguin”. En paraules de Labrador “és una magnífica col·lecció que aquest artista va donar de manera altruista a Formentera, l’illa que tant s’estima, i que ara podem mostrar en aquest espai idoni per acollir aquestes obres, que fins ara no havien estat exposades al públic”.

Che Guevara, Freud i dones guerreres
Aquesta selecció monogràfica presenta alguna de les sèries més emblemàtiques de l’artista, i connecta personatges transcendents de la història, com ara Che Guevara, Freud, dibuixos animats o les femmes fatales i les guerreres, en què la dona es presenta poderosa alhora que icona sexual.
Erró, una de les grans figures de l’art del segle XX, es presenta com a individualista, pop i barroc a la vegada, visual i narratiu, crític amb la societat, ple d’humor, i una moral impenetrable, que ha produït al llarg dels darrers seixanta-cinc anys una obra d’una riquesa incomparable que es resisteix a cap mena de categorització, segons ha explicat la comissària de l’obra, Anna Costa.

Biografia d’un islandès amant de Formentera
Amb ‘Erró al Far”, l’illa rendeix un homenatge a l’artista per la seva generositat i estima per Formentera. Erró va néixer el 1932 a Ólafsvík (Islàndia). Inicia la seva formació artística a l’Escola de Belles Arts a Reykjavík, l’Acadèmia d’Oslo i l’Acadèmia de Belles Arts de Florència, on explorarà la tècnica del mosaic. Però la seva trajectòria artística la marcaran, sobretot, els viatges pels diferents països d’Orient i Occident d’on extreu la inspiració i creativitat per als seus muntatges.
El 1958 s’instal·la a París, on freqüenta el cercle dels surrealistes, forma part del grup dels artistes de la figuració narrativa francesa i participa en l’exposició Salon de Mai de París del 1960 al 1966.
Resideix entre París, Tailàndia i Formentera, on vengué per casualitat l’any 1958: la seva pau i la seva gent foren decisius per establir-hi una casa i un taller, construïts per l’arquitecte Henry Quillé el 1970.
És a partir d’aquesta època quan aconsegueix una gran projecció internacional i podem trobar la seva obra en col·leccions públiques i privades de nombrosos museus, centres d’art, fundacions privades i galeries d’arreu del món. Ha rebut nombrosos premis i reconeixements, entre els quals, destacam el Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres a París el 1983 i el Premi del Parlament Islandès al Millor Artista el 2000. El 2013, el Consell Insular va nomenar-lo Fill adoptiu de Formentera.

Horari de visita del far de la Mola
L’exposició es pot visitar en el mateix horari d’obertura del far, de dimarts a diumenge d’11.00 a 14.00 hores i les tardes de dimecres i diumenge de 17.00 a 21.00 hores. A partir del 15 d’octubre l’horari de visita del far canvia serà de dimarts a dissabte, de 10 a 14 h. Diumenge i dilluns: tancat. La mostra romandrà oberta al públic fins al mes de desembre.
Recordem que l’entrada general té un preu de 4,50 euros. Per als residents de Formentera, menors de 18 anys i persones en atur l’entrada és gratuïta, mentre que pensionistes i estudiants paguen un preu reduït de 2,5 euros.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES