Les obres d’Erró protagonitzen una exposició al far de la Mola
L’àrea insular de Cultura informa que el pròxim divendres 11 d’octubre a les 18.00h a la sala d’exposicions situada en el nou espai cultural i educatiu del far del Pilar de la Mola s’inaugura l’exposició “Erró al Far”. La mostra està formada per 12 litografies sobre paper, estampades a color i datades entre els anys 2001 i 2012, pertanyents al fons que el mateix artista va donar a l’àrea de Cultura del Consell Insular de Formentera.
La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha celebrat que “aquestes obres per fi es puguin exposar perquè el poble de Formentera, i els visitants que així ho desitgin, les coneguin”. En paraules de Labrador “és una magnífica col·lecció que aquest artista va donar de manera altruista a Formentera, l’illa que tant s’estima, i que ara podem mostrar en aquest espai idoni per acollir aquestes obres, que fins ara no havien estat exposades al públic”.
Che Guevara, Freud i dones guerreres
Aquesta selecció monogràfica presenta alguna de les sèries més emblemàtiques de l’artista, i connecta personatges transcendents de la història, com ara Che Guevara, Freud, dibuixos animats o les femmes fatales i les guerreres, en què la dona es presenta poderosa alhora que icona sexual.
Erró, una de les grans figures de l’art del segle XX, es presenta com a individualista, pop i barroc a la vegada, visual i narratiu, crític amb la societat, ple d’humor, i una moral impenetrable, que ha produït al llarg dels darrers seixanta-cinc anys una obra d’una riquesa incomparable que es resisteix a cap mena de categorització, segons ha explicat la comissària de l’obra, Anna Costa.
Biografia d’un islandès amant de Formentera
Amb ‘Erró al Far”, l’illa rendeix un homenatge a l’artista per la seva generositat i estima per Formentera. Erró va néixer el 1932 a Ólafsvík (Islàndia). Inicia la seva formació artística a l’Escola de Belles Arts a Reykjavík, l’Acadèmia d’Oslo i l’Acadèmia de Belles Arts de Florència, on explorarà la tècnica del mosaic. Però la seva trajectòria artística la marcaran, sobretot, els viatges pels diferents països d’Orient i Occident d’on extreu la inspiració i creativitat per als seus muntatges.
El 1958 s’instal·la a París, on freqüenta el cercle dels surrealistes, forma part del grup dels artistes de la figuració narrativa francesa i participa en l’exposició Salon de Mai de París del 1960 al 1966.
Resideix entre París, Tailàndia i Formentera, on vengué per casualitat l’any 1958: la seva pau i la seva gent foren decisius per establir-hi una casa i un taller, construïts per l’arquitecte Henry Quillé el 1970.
És a partir d’aquesta època quan aconsegueix una gran projecció internacional i podem trobar la seva obra en col·leccions públiques i privades de nombrosos museus, centres d’art, fundacions privades i galeries d’arreu del món. Ha rebut nombrosos premis i reconeixements, entre els quals, destacam el Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres a París el 1983 i el Premi del Parlament Islandès al Millor Artista el 2000. El 2013, el Consell Insular va nomenar-lo Fill adoptiu de Formentera.
Horari de visita del far de la Mola
L’exposició es pot visitar en el mateix horari d’obertura del far, de dimarts a diumenge d’11.00 a 14.00 hores i les tardes de dimecres i diumenge de 17.00 a 21.00 hores. A partir del 15 d’octubre l’horari de visita del far canvia serà de dimarts a dissabte, de 10 a 14 h. Diumenge i dilluns: tancat. La mostra romandrà oberta al públic fins al mes de desembre.
Recordem que l’entrada general té un preu de 4,50 euros. Per als residents de Formentera, menors de 18 anys i persones en atur l’entrada és gratuïta, mentre que pensionistes i estudiants paguen un preu reduït de 2,5 euros.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.