TOP

Les Xefs Ana Jiménez i Martina Cacheiro Alonso reben el reconeixement de l’Acadèmia de Gastronomia

L’Acadèmia de Gastronomia d’Eivissa i Formentera ha fet públics avui els noms de professionals i institucions premiats a la segona edició dels premis que organitza i la primera en la qual es concedeixen de manera separada per cadascuna de les illes. Aquest 2021 s’han atorgat quatre premis per a Formentera, a l’espera d’un cinquè que serà decidit pel Consell i que s’atorgarà al restaurant més sostenible de l’illa.

Premiats
El premi a la millor xef és per a Xef Ana Jiménez del restaurant Quimera. Jiménez desenvolupa una cuina arrelada i centrada en producte local.
Formentera i les seves tradicions són a la base del treball que realitza aquesta xef que tant Michelin com Repsol han reconegut el seu treball.

El reconeixement al millor restaurant ha estat per al Casbah. Un local on al capdavant dels fogons hi ha una altra dona, Martina Cacheiro Alonso, que fusiona el producte local i Mediterrani amb l’essència de la seva Galícia natal.

El premi a la cuina tradicional ha recaigut en Sa Figuera de la Mola, on des de fa anys basen la seva cuina en plats tradicionals mariners, arrossos i peixos.

Reconeixement a Formenterers Solidaris
L’Acadèmia de Gastronomia també ha volgut reconèixer el treball que està realitzant Formenterers Solidaris en aquests mesos de pandèmia, encarregant-se de la gestió del Banc d’Aliments de l’illa amb les seves campanyes de recollida d’aliments per ajudar les famílies més necessitades.

La tradició com a base de la gastronomia local
“Des de l’Acadèmia vam creure necessari que Formentera i Eivissa comptessin amb premis diferenciats. Volem reconèixer el treball que es desenvolupa en la gastronomia a les dues illes valorant les particularitats de cadascuna. En aquesta edició dues dones s’han emportat el nostre reconeixement pel fantàstic treball que desenvolupen en cadascun dels seus restaurants. Hem volgut premiar la tradició, base de la nostra gastronomia, així com la labor solidària que estan realitzant ONG com Formenterers Solidaris en una època complicada com aquesta”, ha declarat Pedro Matutes, president de l’entitat.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES