TOP

L’oli d’oliva d’Eivissa entra en el Catàleg Balear d’aliments tradicionals

La Comissió dels Aliments Tradicionals de Balears, l’òrgan consultiu de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha incorporat l’oli d’oliva d’Eivissa en el Catàleg Balear d’aliments tradicionals. El catàleg es pot consultar aquí i consta de 22 productes tradicionals entre els quals hi ha el vi de la terra de Formentera, que compta amb Indicació Geogràfica Protegida.
Sobre l’oli d’Eivissa, el catàleg destaca que gràcies al gran nombre d’hores d’insolació, té un elevat contingut en components aromàtics i poca acidesa.
Cal mencionar que la Cooperativa del Camp de Formentera té entre els seus projectes de futur l’adquisició d’un trull que permeti fer oli a la nostra illa sense haver de traslladar les olives a Eivissa, com es fa fins ara, un viatge que encareix la producció i posa en perill la matèria primera.
Així mateix, s’entén que un aliment és tradicional de les Balears quan s’acredita un mínim de 30 anys de producció, elaboració o comercialització en la regió, independentment del fet que estigui protegit o no amb una figura referida a l’origen o a la qualitat del producte.
El cultiu de l’olivar i la producció d’oli estan estretament vinculats amb la història i la cultura pitiüsa, ja que les referències històriques i les excavacions ja acrediten activitat oleícola a Eivissa el 450 aC.
L’Agrupació de Defensa Vegetal d’Eivissa, informa que la superfície d’oliverar dedicada a la producció d’oli durant el 2017 va ser de 107 hectàrees, amb una producció de 440 tones d’olives.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES