TOP
Lidia Álvarez i Pep Mayans a Ràdio Illa.

PIMEF demana que s’activi la inspecció de pisos turístics il·legals a Sant Francesc, Sant Ferran i la Mola

Pep Mayans i Lidia Álvarez, president i gerent de la Petita i Mitjana Empresa de Formentera (PIMEF) han analitzat a Ràdio Illa els motius que han portat als negocis locals a assenyalar que un problema de l’oferta turística de Formentera és la mala relació entre qualitat i preu. Els responsables de la patronal, que ha elaborat un exhaustiu informe basant-se en les enquestes i reunions realitzades amb diversos sectors de l’economia insular, han lamentat que la falta de personal qualificat disponible i l’escassetat d’habitatge per aquest col·lectiu és un dels factors que han repercutit en la competitivitat dels negocis locals.

Sobre la problemàtica de l’accés a l’habitatge, que afecta tant a treballadors temporers com residents a l’illa, la patronal ha proposat solucions, com aprovar incentius per fomentar el lloguer d’immobles o la creació d’un banc de pisos disponibles, en la línia dels serveis que el Consell ha anunciat que prestarà la futura oficina de l’habitatge de Formentera.
Paral·lelament, l’organització empresarial ha detectat que es lloguen habitatges al mercat turístic en els nuclis urbans de Sant Francesc, Sant Ferran i la Mola on, segons la normativa vigent, només hi és permès l’ús residencial. Per combatre aquest fenomen que, d’una banda, suposa una competència deslleial a l’oferta regulada i de l’altra, resta habitatges disponibles al mercat, la PIMEF demana al Consell de Formentera que activi els serveis d’inspecció.
En aquest sentit, Mayans ha esgrimit que durant el passat any la PIMEF no registrà ni una sola incidència relacionada amb festes il·legals en habitatges turístics regulats. Així inferia que la problemàtica dels esdeveniments multitudinaris il·legals en cases, que el passat estiu generà importants molèsties als vesins i problemes de caràcter mediambiental i de convivència, també podria estar relacionada amb l’oferta no regulada.
Sobre l’intrusisme, l’entitat empresarial ha reiterat que la venda il·legal en platges continua constituint un problema rellevant. A més, Mayans ha argumentat que l’oferta irregular a les platges o altres aspectes, com el servei de cara al client, són “detalls” que esdevenen decisius per conformar l’experiència global que s’emporten els nostres visitants.

Més increments de preus el 2023
Així mateix, per explicar la mala relació entre qualitat i preu de l’oferta turística, la patronal també ha apuntat cap a la massificació dels mesos de juliol i agost, que provoca una pitjor atenció a la clientela. Per aquest motiu, en parer de la PIMEF, s’ha de fer un esforç per contenir-la i repartir la presència de visitants al llarg de la temporada. A més, la pujada dels preus de cost dels productes, “de fins al 30%” també han repercutit en aquest increment de les tarifes. En aquest sentit, Mayans ha declarat que per al 2023 s’esperen més augments, “almenys en els establiments que no van poder apujar preus durant la passada temporada”.
D’altra banda, com també va fer la patronal hotelera, la PIMEF ha insistit en el fet que cal fer esforços per revifar l’oci nocturn a l’illa, cercant l’equilibri entre l’oferta de diversió i la possibilitat de gaudir d’una proposta encaminada al descans i a un públic més familiar.
En mobilitat, la PIMEF reclama millores en la xarxa viària i especialment sol·licita que s’ampliï el temps de 15 a 30 minuts a les places d’aparcament ràpid de la zona blava així com que es pugui treure més d’un tiquet el mateix dia si es canvia de població. En aquest àmbit, els empresaris han sol·licitat un esforç per part dels vigilants de l’aparcament regulat per abordar amb “tacte” i “empatia” el tracte amb els usuaris.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES