Port Med anuncia accions legals contra Marina de Formentera si no abandona la dàrsena de Ponent
Port Med Formentera, l’empresa que ha guanyat el concurs per explotar durant el pròxim any els llocs d’amarratge i locals a la dàrsena interior de Ponent del port de la Savina, ha reaccionat amb un comunicat davant de l’anunci fet per Marina de Formentera, que ahir assegurà que no té intenció d’abandonar aquestes instal·lacions malgrat que avui divendres caduca la seva concessió d’explotació.
Port Med Formentera, del grup de l’empresari Nicolás Mayol (antic gestor de la dàrsena de Llevant, amb Formentera Mar), ha informat que la permanència en l’ocupació per part de Marina de Formentera “causa un greu perjudici als legítims drets i interessos d’aquesta societat”, per la qual cosa “es reserva l’exercici de totes les accions legals que li poden correspondre per raó dels actes que impedeixin la normal i pacífica explotació de l’autorització atorgada, així pels danys i perjudicis que se li irroguin”. Port Med agrega que la reclamació dels danys i perjudicis es portaria a terme tan davant Marina de Formentera com, en el seu cas “als membres del seu Consell d’Administració que han adoptat deliberadament i conscientment, una decisió manifestament il·legal”.
10 milions de multa
En aquest sentit, Port Med argumenta que “l’actuació de Marina de Formentera manca de tota base legal, i suposa l’assumpció de greus responsabilitats, econòmiques i personals. En particular (…) la Llei de patrimoni de les administracions públiques qualifica d’infracció molt greu, sancionable amb multa de fins a 10 milions d’euros, la usurpació de béns de domini públic”. A més, segons l’empresa adjudicatària, la conducta “en què sembla que vol incórrer” Marina de Formentera es pot enquadrar en l’article 245.2 del Codi Penal, que castiga els delictes d’usurpació “al qual ocupés, sense autorització deguda, un immoble, habitatge o edifici aliens (…) o s’hi mantingui contra la voluntat del seu titular”.
Concurs guanyat “d’acord amb la més estricta legalitat”
Així mateix, Port Med afirma que la resolució del concurs que ha guanyat i que fou convocat per l’Autoritat Portuària de Balears (APB) “s’ha realitzat amb estricta subjecció als plecs reguladors de la licitació (…) i d’acord amb la més estricta legalitat”. I recorda que aquesta adjudicació “li atorga un dret a l’explotació des de (…) les 24.00 hores” d’avui, 27 de maig.
D’altra banda, Port Med assenyala que “la controvèrsia entre l’Autoritat Portuària de Balears i Marina de Formentera (…) és completament aliena a aquesta societat, i a la tramitació i resolució del concurs”. També indica que “el fet que Marina de Formentera hagi interposat un recurs o sol·licitat mesures cautelars, no l’habilita per continuar en l’explotació de la dàrsena, perquè no té cap títol jurídic”.
Usuaris de la dàrsena: “inaudit, incertesa total”
Així mateix, la societat adjudicatària declara que la permanència en l’ocupació per part de Marina de Formentera “causa igualment un greu perjudici als drets de l’Autoritat Portuària de Balears (…). En particular, aquesta actitud obstativa al desallotjament sembla voler generar confusió en la normal explotació de la dàrsena a la temporada alta que ara comença, amb el consegüent perjudici per a aquesta societat, l’Autoritat Portuària, i els interessos generals en la normal explotació d’una infraestructura turística essencial”.
En aquest sentit, usuaris comercials del port de la Savina han fet saber a Ràdio Illa el seu estupor per l’escenari actual: “És inaudit, típic d’una república bananera, vivim el dia a dia amb una incertesa total cosa que és molt dolenta pel servei al client”. Fins i tot un usuari ha plantejat que encara no sap a qui haurà d’abonar les pròximes mensualitats pel local que ocupa a la dàrsena de Ponent. Preguntada per aquesta qüestió i per si té intenció d’emprendre alguna acció, l’Autoritat Portuària ha informat Ràdio Illa que està “estudiant totes les possibilitats legals per actuar davant aquest escenari”.
Finalment, Port Med manifesta la seva “voluntat de desenvolupar una gestió pacífica del títol concessional obtingut, d’acord amb el nostre títol regulador i els drets i obligacions continguts, i la nostra confiança en proporcionar el millor servei als nostres clients, cessionaris i visitants, malgrat de les actuacions manifestament il·lícites dirigides a entorpir aquesta gestió”.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.