TOP
Instantània dels guardonats. 7bts

Premis a la gastronomia i el producte local formenterer

L’Acadèmia de Gastronomia d’Eivissa i Formentera ha celebrat aquest dimecres el lliurament de l’Edició dels seus Premis 2023 a l’hotel Cala Saona.

L’Acadèmia ha decidit reconèixer a aquells xefs, restaurants i institucions que es distingeixen per la seva trajectòria de renovació, innovació i creativitat de la cuina tradicional i de promoció dels productes locals, col·laborant així a situar Formentera com a destí internacional del bon menjar i del bon fer a la cuina i al camp.

Guardonats
Billy Baroja, cuiner d’El Molí de Sal, amb una gran trajectòria culinària, treballant com a xef a restaurants com el Nuba, Astoria o Opium Barcelona i Madrid. D’aquests fogons va passar a treballar a un dels restaurants emblemàtics de l’illa, on el producte de qualitat i els punts òptims en cadascuna de les preparacions són estrelles de la casa.

Restaurant Can Carlos, un restaurant elegant i acollidor especialitzat en pastes casolanes de tota mena, carns i peixos a la graella. Producte de temporada, fresc i de proximitat.

Peix Sec de Formentera, empresa familiar que ha donat a conèixer aquest producte més enllà de la nostra illa i que l’està introduint a l’alta cuina. Actualment, són molts els cuiners que han trobat en el Peix sec un ingredient diferent que els ofereix la possibilitat de donar curs a la seva imaginació i a elaborar plats únics.

Vins i més, botiga de vins, cerveses i licors on es pot trobar producte local selecte per a emportar o consumir in situ. Un espai en el qual la promoció del producte quilòmetre zero és protagonista sense deixar de banda, així mateix, delicatessen arribades de tota la geografia peninsular.

I la Cooperativa del Camp, pel treball que fan en defensa del món agrari i del producte de la terra. El treball dels agricultors i ramaders és fonamental per al desenvolupament econòmic de l’illa i per a la cura del nostre patrimoni natural. En aquest cas, el Consell i l’Acadèmia han volgut premiar l’impuls d’aquesta institució en el desenvolupament del sector primari de Formentera.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES