Rècord de producció de vi a Formentera
Enguany s’han veremat un total de 14 hectàrees amb una producció de raïm de 50 tones, xifra màxima històrica de raïm veremat.
Aquest rècord en la producció ha estat influït principalment per les condicions climàtiques, amb una pluviometria elevada a final del 2021, un hivern sense gelades i un estiu molt calorós, amb temperatures màximes superiors a 39 °C (+6 °C amb relació al 2021), i també molt sec (5 litres entre juny i agost). Aquests factors han permès aconseguir una verema de molta qualitat i un increment de producció de raïm molt sa.
Els dos cellers de la Indicació Geogràfica Protegida, Terramoll i Cap de Barbaria, han elaborat 293 hl de vi (+ 55%): 119 hl de vi blanc (+30%), 139 hl de vi negre (+72%) i 35 hl de vi rosat (+106%).
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.