
Restaurants, comerços i productors s’uneixen sota una sola marca per promoure els aliments km0
La promoció de productes alimentaris locals Km0 viurà una empenta amb el projecte ‘De Formentera amb Molt de Gust’ que involucra a productors, comerços i restaurants i que impulsa la Petita i Mitjana Empresa de Formentera (PIMEF) amb una subvenció de 102.000 euros dels fons Next Generation que gestiona el Consell de Formentera.
A partir del mes de maig els -de moment- 25 restaurants adherits, la desena de comerços i set productors quedaran englobats en el segell distintiu ‘De Formentera amb Molt de Gust’, de manera que constaran en el web que centralitzarà tota l’oferta alimentària de proximitat i podran lluir un logo en els seus locals per facilitar una ràpida identificació.
Els restaurants inclosos en el segell ‘De Formentera amb Molt de Gust’ han de complir amb certs requisits, com oferir almenys tres receptes de la gastronomia tradicional formenterera elaborades amb ingredients de l’illa. A més, a través d’una comissió de seguiment formada per representants del sector primari, restauració i administració s’avaluarà com evoluciona el projecte i es garantirà que s’implementen els criteris descrits. La PIMEF disposa d’un formulari per sol·licitar l’adhesió a aquest segell per part dels restaurants que podeu obtenir en aquest enllaç.

Logo de la marca que ha llançat la PIMEF.
Esdeveniments i tallers
Dins del projecte també s’engloben diversos esdeveniments i tallers, com el concurs de Frita de Polp de Formentera celebrat el passat 29 de març as Pujols. A més, el 2 d’abril va tenir lloc en el Forn Manolo de Sant Francesc el taller de Pa amb Farina de Xeixa, una formació gratuïta per aprendre a fer el seu propi pa amb aquesta farina feta a Formentera. D’altra banda, estan programades diferents visites amb degustacions gratuïtes als cellers de Formentera i a les plantacions productores d’oli.
Visualització del projecte i promoció
Tots els restaurants del projecte i productors del sector primari (agricultura, ramaderia, pesca, productors d’oli, mel, peix sec, etc.)
estaran visibles en la pàgina web www.formenteraambmoltdegust.com, que comptarà a més amb informació de productes, vídeo receptes tradicionals fetes en els restaurants i diferents esdeveniments.
A part del web i perfils en les principals xarxes socials també es realitzaran vídeos promocionals de productors locals, receptes
tradicionals i esdeveniments del projecte. L’objectiu és crear tota una infraestructura visual de la marca que serveixi en un futur com a eina de promoció en les diferents fires turístiques.
Continuïtat i implicació
Des de PIMEF han remarcat la importància d’aquest projecte per a l’illa de Formentera i per a la protecció de la seva tradició i identitat. Una vegada iniciat aquest projecte amb fons europeus, la patronal considera que és vital la implicació del Consell de Formentera per a la seva continuïtat al llarg del temps.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.