Retirades prop de 3.000 bosses de processionària en una setmana
En la primera setmana de campanya de retirada de bosses de processionària s’han eliminat prop de 3.000 bosses de manera manual d’aquesta plaga que afecta els pins de l’illa. Dos operaris contractats pel Consell duen a terme aquesta tasca durant 20 jornades. Es va començar per la zona de l’hospital i el cementeri i s’ha continuat pel camí des Brolls, benzinera de Sant Ferran, camí Vell de la Mola, Migjorn i es Ca Marí per a acabar de cobrir gran part dels pinars afectats de l’illa. La contractació d’aquests operaris té un pressupost de 8.870 €.
Així mateix, els dies vinents arribaran més de 5.000 cartutxos per a l’eliminació de les bosses en alçada a càrrec dels caçadors.
Cal destacar també la feina d’eliminació de bosses que s’està desenvolupant al mateix temps a la finca de sa Tanca d’Allà dins per part de l’Ibanat.
Col·laboració ciutadana i més implicació de Sanitat Forestal
El conseller de Medi Ambient, Antonio Jesús Sanz, ha demanat, una vegada més, “la col·laboració dels propietaris i tots els residents de l’illa, per tenir cura del nostre bosc” i ha recordat que des de l’àrea de Medi Ambient s’ofereix informació i material als particulars per poder retirar les bosses de processionària.
Sanz ha assenyalat que “per al departament de Sanitat Forestal del Govern el tractament d’aquesta plaga a la nostra illa ha de ser una qüestió prioritària, com els darrers anys, perquè l’eruga, lluny de remetre, està colonitzant indrets nous”.
Informació i incidències
Per més informació podeu posar-vos en contacte amb l’àrea de Medi Ambient a les oficines del Carrer Mallorca, 15 (Baixos) de Sant Ferran, cridant al 971 32 12 10 ext 1 o mitjançant el correu electrònic mediambient@conselldeformentera.cat
També podeu consultar el web de Sanitat Forestal a http://sanitatforestal.caib.es, o posar-vos en contacte amb ells al telèfon 971 17 66 66 o pel correu sanitatforestal@caib.es
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.