TOP
Sílvia Tur a Ràdio Illa.

Sílvia Tur: “GxF no està contenta” de com està anant el pacte tripartit al Parlament

Sílvia Tur, candidata de Gent per Formentera al Parlament balear per a les eleccions del 28 de maig, ha declarat que el seu partit no està satisfet amb com ha funcionat durant la present legislatura el pacte tripartit (GxF, PSOE i EU) per a l’escó autonòmic de la nostra illa. La qui ha set diputada a la cambra balear durant 6 anys (2015-19 i els dos primers anys de la present legislatura) ha afirmat que ja hi ha hagut temps de valorar els resultats de la coalició i, a l’espera d’actualitzar aquesta avaluació quan finalitzi l’actual període parlamentari, la seva formació “no vol amagar” aquesta insatisfacció. En aquest sentit, Tur ha especificat que “ara ja és moment per contrastar les feines fetes per uns i altres” hi ha posat com a exemples alguns punts com l’evolució de “l’actitud del Govern balear cap a Formentera i dels compromisos que s’havien adquirit cap a l’illa”.

La qui també fou consellera insular de Medi Ambient (2007-11) ha assenyalat que, amb relació a la feina que ha fet el representant del PSOE en la coalició, Antonio Jesús Sanz, “hi ha hagut un seguidisme del PSIB” i ha agregat que “en les seves intervencions hi havia una tònica general de no molestar al Govern”. Sobre aquest extrem, Tur ha opinat que “el diputat no ha de servir per a això, ha de ser allà per parlar dels problemes que afecten Formentera… Sense tenir por, ni recel, ni prejudici, respecte com aquestes demandes puguin afectar un partit o altre” i ha conclòs: “Per això es va crear GxF”.
Pel que fa a les crítiques rebudes pel repartiment temporal de l’escó (2 anys per Tur; 1,5 anys per Sanz; i 6 mesos per Vanessa Díaz, d’EU), la integrant de GxF ha argumentat que pot “empatitzar” amb aquestes manifestacions i ha indicat que si els resultats de l’acord “haguessin estat distints, probablement no s’hauria qüestionat tant”.
Sobre la possibilitat de reeditar aquest pacte, Tur s’ha mostrat clara: “L’objectiu és que GxF pugui ser-hi [al Parlament] en primera persona i per quatre anys”,i ha afegit que “qualsevol acord que es fes en un futur ha de garantir això”.

Accent en les economies domèstiques
D’altra banda, la candidata ha definit alguns dels eixos que hauran de regir l’actuació de GxF al Parlament: “Més enllà de reivindicar la nostra insularitat i major autogovern, tenim una situació econòmica que s’ha mostrat fràgil per a les economies familiars de la nostra illa i fins i tot en l’àmbit empresarial”. Tur ha continuat explicant que “s’ha posat de manifest, sobretot després de la pandèmia, que tot i que Formentera té capacitat de generar un volum de negoci molt important, això no té repercussió en les economies domèstiques (…). Per tant, posarem un accent destacat en l’àmbit econòmic”.
A més, l’aspirant a diputada ha apuntat que “dins l’àmbit parlamentari s’estan posant sobre la taula lleis molt rellevants” en uns debats en què GxF vol “incidir” i ha posat com a exemples normatives relacionades amb l’habitatge (com el topall de preus a les rendes de lloguer i la restricció de la venda a no residents) o la delimitació costanera. En aquest darrer capítol, ha recordat que l’administració autonòmica assumirà competències de la Demarcació General de Costes a partir de juliol i “d’aquí se’n deriven efectes per a Formentera”, per la qual cosa “nosaltres reclamarem la nostra part d’autonomia per poder gestionar aquestes competències”.
Finalment, la candidata de GxF al Parlament ha reflexionat sobre la coalició Ara Més, de la qual és portaveu, i que aspira a constituir-se com una força política de les Balears que entri al Congrés dels diputats en les pròximes Eleccions Generals. Per Tur, aquesta plataforma ha de ser un “instrument polític útil per a l’interès general de les Balears” i ha afirmat que no en serà candidata, ni en té “cap intenció”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES