TOP
Fragment del cartell.

Torna el Cinema a la Fresca, un clàssic de l’estiu formenterer

L’àrea de Cultura presenta la setzena edició del cicle de Cinema a la Fresca, un cicle pensat perquè residents i turistes puguin gaudir de les nits d’estiu i de la projecció de clàssics i contemporanis del cinema de manera gratuïta.

Sota la direcció artística de Veronique Landy, amb una programació de cinema d’autor en versió original, es projectaran, de juliol a setembre, un total de trenta-tres pel·lícules de nacionalitats variades, rodades entre els anys vint del segle XX fins a l’actualitat. Les projeccions es duran a terme a les 22 h els dimarts al jardí de ses Eres a Sant Francesc, els dijous a la plaça de l’Església a Sant Ferran i els divendres al pati de la Casa del Poble de la Mola.

La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha animat la població de Formentera, però també als turistes, “a gaudir d’aquesta proposta cultural que recull films de diverses temàtiques. És una proposta d’oci per tots els públics que es projecta en tres diferents localitats de l’illa per animar l’ambient de les nits d’estiu”, ha afegit.

Programació
El Cinema a la Fresca s’inicia el dimarts vinent, 28 de juny, a Sant Francesc amb la projecció de Retrato de una mujer en llamas, dins del programa d’activitats amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQA+. Una pel·lícula de la cineasta Céline Sciamma que narra la història de la pintora Marianne. La protagonista rep l’encàrrec d’una comtessa que consisteix a realitzar el retrat de noces de la seua filla Héloïse, una jove que acaba de deixar el convent i que té dubtes seriosos pel que fa al seu pròxim matrimoni. Marianne ha de retratar-la sense el seu coneixement, per la qual cosa es dedica a investigar-la diàriament.

Dijous 30 de juny, a la plaça de l’Església de Sant Ferran es projectarà Adú, un film que forma part del programa del Dia Mundial de les Persones Refugiades. La pel·lícula, dirigida per Salvador Calvo, narra tres històries unides per un tema central, en les quals cap dels protagonistes sap que els seus destins estan condemnats a creuar-se i que les seves vides ja no tornaran a ser les mateixes. Els tres relats conformen un dolorós mapa d’anada i tornada sobre un continent condemnat per la cobdícia i la misèria humana. Un homenatge al poder del coratge dels migrants i la seua força mental.

Divendres 1 de juliol, el pati de la Casa del Poble de la Mola acull la pel·lícula Un tranvía llamado deseo, del director Elia Kazan. Una pel·lícula on la protagonista Blanche, que pertany a una rància però arruïnada família meridional, és una dona madura i decadent que viu ancorada en el passat, el qual l’ha conduït al desequilibri mental. La seva conducta inestable provoca conflictes que alteren la vida de les persones que conviuen amb ella.

El cicle també oferirà pel·lícules per als més petits, com ara El niño y la bestia, la història de Kyuta, un nen solitari que viu a Tòquio, i Kumatetsu, una criatura sobrenatural aïllada en un món fantàstic que es converteix en el seu amic i guia espiritual. I Pequeño vampiro, una adaptació animada del còmic homònim de Joann Sfar. El petit vampir viu en una casa encantada amb un alegre grup de monstres, però, malgrat tot, està mort d’avorriment. Una nit s’escapoleix en secret de la mansió al costat del seu fidel buldog amb el propòsit de trobar noves aventures i amics.

El cinema documental també estarà present amb les pel·lícules Buñuel, un cineasta surrealista, un documental que permet descobrir aquest cineasta universal; DeCaligari a Hitler: el cine alemán en la era de las masas, que conta la història dels principis del cinema alemany com la història de l’agitació social i cultural en la primera república, entre 1918 i 1933; i, per acabar, No soy tu negro, que ens explica la història del moviment afroamericà a l’Amèrica moderna.

Els assistents al cicle podran gaudir del gènere negre amb Parásitos (Òscar i Palma d’Or el 2019), de Bong Joon-ho; Serpico, de Sydney Lumet, i El traïdor, de Marco Bellochio. I de les comèdies Ninotchka, d’Ernest Lubitsch; Calabuch, de Luis Berlanga, i Una noche en Casablanca, d’Archie Mayo.

L’amor també és el protagonista d’alguns dels films que es projectaran: Tu y yo, de Leo McCarey; Gaza, mon amour, de Mohammed Abou Nasser i Ahmad Abou Nasser, i Mujeres al borde de un ataque de nervios, de Pedro Almodóvar. La ciència-ficció també està present a la cartellera amb Dune, de Denis Villeneuve.

Amb El sabor del sake, d’Ozu; El olvido que seremos, de Fernando Trueba; Ídolo, de Hany Abu-Assad, i Más allá de las montañas, de Jia Zhangke, ens endinsarem en visions de retrats de família. Amb El otro lado de la esperanza, d’Aki Kaurismäki; Vivir su vida, de Jean Luc Godard, i Nomadland, de Cloe Zhao, gaudirem dels destins d’unes vides especials.

De nou, un dels plats forts serà la interpretació que farà el pianista Jota Hidalgo per amenitzar en directe la pel·lícula muda Siete ocasiones, de Buster Keaton, el 26 de juliol al jardí de ses Eres.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES