“Tothom va titllar de boig mon pare quan va obrir sa Fonda Pepe”
En Julián Tur, en Julián de sa Fonda Pepe, ens ha explicat avui al De far a far que la de son pare era una de les famílies més pobres de Formentera i que quan l’any 1953 va decidir obrir aquest emblemàtic establiment, ell es va ocupar de rehabilitar tota la zona al voltant del local, on només hi havia camp, pedres i bestiar. Ara, el Consell li ha donat a en Julián i a sa Fonda Pepe el Premi Sant Jaume en reconeixement “a una trajectòria empresarial iniciada als anys cinquanta, i que continua avui dia, com a establiment emblemàtic de la nostra illa, esdevenint punt de trobada indiscutible, ja des de la seva fundació, de la multiculturalitat incessant de l’illa, i a la qual continua conferint identitat i singularitat.” Avui l’hem tingut als nostres estudis on ens ha explicat la fundació i inici de sa Fonda, com ell va estar a punt de néixer mallorquí, com va aprendre a jugar als escacs amb els hippies, les sorprenents ofertes que li han fet per comprar-li i com gestiona el local avui des de certa distància després d’un bon ensurt hospitalari ara fa quatre anys.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.