TOP
Maite Nieto López.

Una professora de l’institut, escalivada per l’habitatge: “Si m’ofereixen un altre lloc, hi aniré”

L’extremenya Maite Nieto López ha set profesora d’FP d’Hosteleria i Turisme a l’IES Marc Ferrer durant el curs que està a punt de concloure i espera no repetir l’any vinent, tot i que ha tengut molt bona sintonia amb els seus companys a l’institut, l’alumnat i l’illa en general. El motiu per no voler tornar a Formentera, segons explica en aquesta entrevista a Ràdio Illa, són els problemes d’accés a l’habitatge que ha patit, especialment en el tram final del curs. Exposa que ha passat l’hivern en un habitatge que a partir del juny es destina al lloguer vacacional i quan comptava en instal·lar-se a la Casa de Colònies, que és la solució que anuncià el Govern balear pels docents amb dificultats habitacionals, li han dit que està ocupada o que només pot estar-s’hi en dies saltejats.

Nieto ha explorat el mercat a la recerca d’alternatives, però no ha trobat res adequat, tot i que s’identificava com a docent de l’institut, oferia referències i no ha establert cap preu màxim. Finalment, la mare d’una companya de feina li ha ofert una habitació en el seu domicili perquè pugui passar-hi les darreres quatre setmanes de curs. D’aquesta manera, apunta la docent, ha pogut evitar la solució que han adoptat altres companys de professió: dormir a la platja, en un vehicle, en el sofà d’un amic o arrendar un garatge per instal·lar-s’hi. Tot i això, ha agraït la gestió que ha portat a terme Juan Álvarez, delegat territorial d’Educació a les Ptiüses, qui ha mediat per poder aconseguir un habitatge per a quatre persones i 2.000 euros al mes que Nieto ha rebutjat perquè ha rebut la proposta quan ja havia solucionat la seva necessitat residencial.
La professora lamenta l’escenari que genera la manca d’accés a l’habitatge a Formentera i assenyala que pot tenir efectes negatius pel que fa a la prestació dels serveis a la ciutadania per part de les administracions i pel desenvolupament econòmic general de l’illa, ja que el nostre ha esdevingut un destí poc atractiu per a molts treballadors del sector privat i empleats públics. A més, indica que la presència del lloguer turístic de pisos en nuclis històrics, com ara a Sant Francesc, que paradoxalment no està permès per la normativa aplicable, i el fet que algunes empreses acaparin habitatges per donar allotjament als seus treballadors, tensen encara més el mercat de l’habitatge.
Per tot això reclama a les administracions que coordinin les seves actuacions per facilitar l’accés a l’habitatge a les persones que venen a exercir el seu ofici i oferir els seus serveis a la ciutadania.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES