Forcen els contenidors de reciclatge de Càritas per emportar-se roba
Quatre dels cinc contenidors de reciclatge de roba que Càritas té instal·lats a Formentera en col·laboració amb el Consell han set vandalitzats en diverses ocasions durant el darrer mes. Així ho han explicat des de Formenterers Solidaris, l’entitat de persones voluntàries que s’ocupa de buidar i gestionar aquests contenidors. La mateixa font ha confirmat que s’han forçat les portes dels contenidors, que són metàl·liques, per emportar-se algunes peces de roba, deixant la resta a la intempèrie i generant brutor al voltant d’aquestes instal·lacions. A més, aquests actes suposen una despesa afegida, ja que si bé la Ferreria de Sant Ferran ha arreglat els desperfectes de forma gratuïta, quan els danys han fet impossible la seva reparació, Càritas ha hagut de desplaçar un camió des d’Eivissa per traslladar el contenidor de recanvi.
Formenterers Solidaris, que ha informat de la problemàtica a la Policia Local, recorda que ofereix roba gratuïta a les persones que en tenen necessitat, a través dels vals que es poden sol·licitar a l’àrea insular de Benestar Social (97132 12 71 o benestarsocial@conselldeformentera.cat).
Els cinc contenidors de reciclatge de roba es troben a la Mola (en el punt de reciclatge, de vora l’escola), a Sant Ferran (a la circumval·lació cap as Pujols), al Camp de Futbol Municipal i dos a Sant Francesc (a l’aparcament de Sa Senieta). De tots aquests, l’únic que no ha patit cap desperfecte és el que no es troba en un nucli residencial, el del Camp de Futbol.
El recorregut de la roba: primer a Formentera
Els contenidors de reciclatge de roba s’instal·laren per primera vegada a Formentera el 2019, gràcies a un conveni de col·laboració signat entre Consell i Càritas Diocesana d’Eivissa i Formentera. Segons explicà el llavors mossènyer de Formentera, Miquel Àngel Riera, la roba es destina primer a les necessitats socials de l’illa de Formentera, i els excedents es porten a Eivissa.
Allà els tèxtils es venen a les botigues que Càritas té a l’illa veïna, en el marc d’una iniciativa d’aquesta entitat que dona feina a persones vulnerables. A més, la roba també pot ser enviada a projectes de cooperació internacional i en el cas que no pugui rebre un segon ús, es recicla.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.